Mollen

 

De mol komt algemeen voor en is een insecteneter. Hij is meestal zwart van kleur. Hij heeft een gladde pels en tastharen op de punt van zijn staart en aan de buitenrand van de graafpoten.
De poten hebben lange brede nagels, de handpalmen zijn naar buiten gericht. 

Mollen leven alleen in een eigen gangenstelsel en graven gangen direct onder het oppervlak. Bij voorkeur in losse grond waarin veel wormen zitten en waar de grondwaterstand niet te hoog is.

Het voedsel van mollen bestaat uit wormen en insectenlarven die in hun gangen terechtkomen. Mollen kunnen zich ook achteruit door de gangen bewegen. Ook kunnen ze behalve goed graven ook goed zwemmen en klimmen.
Jonge mollen verplaatsen zich bovengronds.

Mollen zijn schadelijk vanwege de molshopen in moestuinen, gazons, sportvelden en ook in pas gezaaide akkers. Het is daarom raadzaam een mollenvanger in te schakelen.

Hebt u overlast van mollen, neem dan Contact op met de mollenvanger via e-mail of bel 06 252 175 37.
 
Bedrijven
Hebt u een bedrijf waar het belangrijk is dat er het jaar rond door een mollenvanger wordt gecontroleerd? Neem vrijblijvend contact met mij op! Ik kom graag bij u langs voor een oriënterend gesprek zodat ik een vrijblijvende een offerte op maat voor uw bedrijf kan maken! Het kost u niets en u bent tot niets verplicht!