Wespen

 Afbeelding invoegen


Hoewel wespen nuttige dieren zijn, zorgen ze vooral in de zomermaanden voor veel overlast als ze op zoek gaan naar zoetigheid.
Het komt vaak ook voor dat een wespennest op een minder handige plaats zit. Bijvoorbeeld in de spouwmuur bij uw voordeur of achterdeur, in de grond langs uit tuinpad, of onder de dakgoot vlak bij de kinderkamer. In zo'n geval is het verstandig om het wespennest te laten bestrijden. 

Probeer nooit zelf een wespennest te bestrijden. Wespen kunnen erg agressief zijn en als het nest in gevaar komt kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan! Wespen steken, zodra ze zich bedreigt voelen en daardoor komt er een lokstof vrij die weer andere wespen aantrekt.
Stop ook nooit, maar dan ook nooit openingen dicht waar u wespen binnen ziet gaan. Wespen vinden namelijk altijd een uitweg en ze knagen weer zich naar buiten, of erger nog: naar binnen! 

Het is belangrijk om wespen door een professionele wespenbestrijder te laten verwijderen. Een bestrijdingstechnicus heeft beschikking over goede middelen en materialen en weet bovendien hoe hij ze moet inzetten op een voor het milieu zo min mogelijk belastende manier en volgens de wettelijke eisen.
 
Bijen 
In het geval van bijen zal altijd eerst door de bestrijder worden gekeken of het volk geschept kan worden.  Als dat het geval is, wordt het volk geschept en naar een imker gebracht. 
 
Hommels
Hommels worden in de regel niet bestreden, alleen als er sprake is van overlast.
 
Bel voor wespenbestrijding  06 252 175 37